Rusya'da Kritik Görüşme! Putin, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ı Kabul Edecek

Rusya'da Kritik Görüşme! Putin, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ı Kabul Edecek

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ı Kremlin'de kabul edeceğini duyurdu. Görüşmenin detaylarına ilişkin bilgi verilmedi.

Fidan, Kübalı Mevkidaşıyla Görüştü

BRICS+ Toplantısı için Rusya'da bulunan Hakan Fidan, burada birçok ülkenin yetkilisiyle temaslarda bulundu. Fidan, son olarak Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez Parrilla ile görüştü. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Bakanımız Hakan Fidan, BRICS+ Toplantısı'na katılmak üzere bulunduğu Nijniy Novgorod'da, Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez Parrilla ile bir araya geldi." ifadeleri yer aldı.

Bakan Fidan'dan Kritik Putin Görüşmesi

Kremlin'in açıklamasına göre, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, gün içinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelecek. Görüşmenin içeriği hakkında henüz detaylı bilgi paylaşılmadı.

BRICS+ Nedir?

Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin, gelişmekte olan ülkelerin uluslararası konularda daha fazla söz sahibi olmasını sağlamak amacıyla 2006'da "BRIC" grubunu kurdu. 2011'de Güney Afrika'nın katılmasıyla grubun adı "BRICS" oldu. 1 Ocak'ta Mısır, Etiyopya, İran, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri de gruba katıldı. Genişletilmiş hali için "BRICS+" adı kullanılıyor. Arjantin de davet edilmiş ancak yeni Cumhurbaşkanı Javier Milei BRICS'e katılmayacaklarını açıkladı. BRICS ülkeleri, yıllık zirve toplantılarında önemli kararlar alıyor ve grup üyeleri sırayla bir yıl boyunca dönem başkanlığı yapıyor.

Türkiye BRICS'e Üye Olacak mı?

3 Haziran'da Çin'de temaslarda bulunan Hakan Fidan'a, "Türkiye'nin BRICS'e katılıp katılmayacağı" sorulduğunda, Fidan "Türkiye'nin çıkarına uygunsa neden olmasın" yanıtını vermişti. Bu açıklama, Ankara'nın BRICS üyeliği için harekete geçebileceği iddialarını gündeme getirmişti.

Önceki Haber Gazze'de İnsanlık Dramı: Ateşkes Kararı ve Türkiye'nin Tutumu
Sonraki Haber Hizbullah'tan İsrail'e Yoğun Misilleme: Kuzey İsrail'e Füze Yağmuru
Benzer Haberler