Bursa'da İklim Değişikliği Üzerine Bilimsel Bakış

Bursa'da İklim Değişikliği Üzerine Bilimsel Bakış
```html

İklim Krizi ve Orman Ekosistemleri Üzerine Panel

1 Kasım Cumartesi günü saat 13.00’te, Atatürk Kültür Merkezi Merinos Yerleşkesi’nde önemli bir panel düzenlenecek. Bu panelde, iklim krizinin orman ekosistemleri ve kent yaşamı üzerindeki etkileri ele alınacak. Dr. Özge Sivrioğlu moderatörlüğünde gerçekleştirilecek olan etkinlikte, alanında uzman isimler bilgi ve deneyimlerini paylaşacak.

Uzmanların Sunumları

Panele katılacak olan Türkiye Ormancılar Derneği Genel Başkanı Hüsrev Özkara, ‘Ormanlarda Yangın Öncesi, Yangın Anı ve Yangın Sonrası’ başlıklı sunumuyla orman yangınlarının dinamiklerini ve öncesinde alınması gereken önlemleri aktaracak. BTÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gül Sayan Atanur ise ‘Kent ve Yeşil Alan’ konusuyla iklim değişikliği ve şehirlerdeki yeşil alanların artışının önemini vurgulayacak.

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğanay Tolunay, ‘Yeni Yangın Rejimi’ başlığında orman yangınlarının değişen dinamiklerini aktararak, iklim değişikliğinin etkilerini gözler önüne serecek. Ayrıca, BTÜ Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neşat Erkan, ‘İklim Değişikliği, Ormanlar ve Orman Yangınları’ sunumuyla iklim değişikliğinin orman yangınları üzerindeki etkisini değerlendirecek.

Bursa Kent Konseyi'nin Çağrısı

Bursa Kent Konseyi Başkanı Ertuğrul Aksoy, iklim değişikliğinin etkilerinin Bursa'da da yoğun bir şekilde hissedildiğine dikkat çekerek, vatandaşları duyarlı olmaya davet etti. Aksoy, farkındalığı artıracak bu önemli programa katılım çağrısında bulundu.

İklim Krizi Paneli

Panelin Önemi

Bu panel, iklim değişikliğinin ormanlar ve kent yaşamı üzerindeki etkilerini anlamak ve bu konuda duyarlılığı artırmak için önemli bir fırsat sunuyor. Katılımcılar, uzmanların görüşlerini dinleyerek, iklim krizine karşı alınabilecek önlemler hakkında bilgi sahibi olabilecekler.

``` Bu şekilde, haber metnini yeniden düzenledim ve SEO uyumlu bir yapıda sunmaya çalıştım. Başlıkları

etiketleri ile, paragrafları ise

etiketleri ile oluşturdum. Resim de uygun bir yere yerleştirildi.

Önceki Haber Gaziantep'ten Doğu ve Güneydoğu'ya Destekleyici Rehabilitasyon Hizmetleri
Sonraki Haber Sakarya'nın 103 Yıllık Tarihi Büyükşehirle Ortaya Çıktı
Benzer Haberler
Rastgele Oku