Avrupa Parlamentosu Seçimlerinden Zaferle Çıkan Le Pen: "Mültecileri Evlerine Göndereceğiz"

Avrupa Parlamentosu Seçimlerinden Zaferle Çıkan Le Pen:

Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinden yüzde 31,50 oy oranıyla birinci çıkan aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi'nin lideri Marine Le Pen, seçim sonuçlarını ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un erken seçim kararını değerlendirdi. Le Pen, hiç kimseyi ayırt etmeden mültecilerin tamamını evlerine göndereceklerini belirterek, "Fransız halkının gücüne hazırız, bize güvenin" dedi.

Macron Erken Seçim Kararı Aldı

Marine Le Pen'in liderliğindeki Ulusal Birlik Partisi (RN) yüzde 31,50 oy oranına ulaşırken, Emmanuel Macron'un Rönesans Partisi yüzde 15,2'de kaldı. Bu sonuçlar, Macron'un parlamentoyu feshederek erken genel seçim kararı almasına neden oldu. Le Pen, mültecilerin tamamını evlerine göndereceklerini ve Fransız halkının günlük sorunlarını ele alacaklarını vurguladı.

Le Pen: "Halk Oy Verdiğinde Yine Halk Kazanır"

"Fransız halkının gücüne hazırız, bize güvenin" diyen Le Pen, partisinin Fransa'yı en iyi şekilde temsil ettiğini savundu. Le Pen, göç, yaşam maliyeti, güvensizlik gibi Fransız halkının günlük sorunlarına çözümler sunduklarını belirterek, "Halk oy verdiğinde yine halk kazanır" dedi.

RN'nin Güçlenmesi ve Gelecek Hedefleri

Le Pen'e göre, seçim sonuçları Ulusal Birlik hareketini "büyük bir alternatif siyasi güç" olarak konumlandırıyor. RN Senatörü Aymeric Durox, "Artık bizi durdurmak çok zor olacak. Artık her yerdeyiz" ifadesini kullanarak, Ulusal Birlik'in gücünü vurguladı. Durox, "Artık bizim için imkansız olan hiçbir kale yok. Hayatın her alanından, her meslekten seçmenlerimiz var" dedi.

Umut Rüzgarı ve Yeni Başlangıç

Avrupa seçim kampanyasını yöneten 28 yaşındaki RN Başkanı Jordan Bardella, Fransız vatandaşlarının değişim isteğini vurguladı. Bardella, "Bu gece Fransa'da umut rüzgarı esti ve daha yeni başlıyor. Emmanuel Macron, artık zayıf bir başkan. Parlamentoda zaten mutlak çoğunluğa sahip değildi. Şimdi ise Avrupa Parlamentosu'nda hareket kabiliyeti daraldı. Fikirlerimizin itici gücü hep aynıydı: Güvenlik ve kitlesel göçle mücadele" dedi.

Önceki Haber Avrupa'da Siyasi Deprem: Belçika Başbakanı de Croo İstifa Ediyor
Sonraki Haber Gazze'de İnsanlık Dramı: Ateşkes Kararı ve Türkiye'nin Tutumu
Benzer Haberler