Tarihi Seçim Sonuçlandı

Tarihi Seçim Sonuçlandı

Fenerbahçe'de yapılan tarihi seçimlerin ardından mevcut başkan Ali Koç, 26 bin 947 geçerli oyun 16 bin 464'ünü alarak 3. kez başkanlığa seçildi. Rakibi Aziz Yıldırım ise 10 bin 483 oyda kaldı. Her iki adayın da birlik ve beraberlik mesajı veren tavırları sarı-lacivertli taraftarlar tarafından takdirle karşılandı.

Ali Koç'un 3. Dönemi

Ali Koç, 2018 yılında Aziz Yıldırım'ın 20 yıllık başkanlık dönemini sona erdirmişti. 6 yıldır Fenerbahçe'nin başkanı olan Koç, Ülker Stadı'nda gerçekleştirilen olağan seçimli genel kurulda 16 bin 464 oy alarak yeniden başkan seçildi. 

Aziz Yıldırım'ın İkinci Yenilgisi

2018 kongresinde başkanlığı Ali Koç'a devreden Aziz Yıldırım, 6 yıl aradan sonra yeniden başkan adayı olmuştu. Ancak, 10 bin 483 oy alarak ikinci kez Koç'a karşı seçim kaybetti.

Rekor Katılım

46 bin 410 kongre üyesinin oy kullanma hakkına sahip olduğu seçimde 27 bin 489 oy kullanıldı ve bu, Fenerbahçe tarihinde bir rekor olarak kaydedildi. Geçerli sayılan 26 bin 947 oyun çoğunluğunu Ali Koç aldı. Bir önceki rekor, 2018 yılında 21 bin 350 oyla kırılmıştı.

Yeni Yönetimde Dikkat Çeken İsimler

Ali Koç'un yeni yönetiminde Acun Ilıcalı gibi dikkat çeken isimler yer alıyor. Yönetim kurulunda ayrıca Hamdi Akın, Hulusi Belgü, Erol Bilecik, Hüseyin Bozkurt, Mehmet Salih Dereli, Esin Güral Argat, Korkut Nedim Keçeli, Ahmet Ketenci, Burak Çağlan Kızılhan, Acar Sertaç Komsuoğlu, Sait Ergun Özen, Fethi Pekin ve Mustafa Hakan Safi bulunuyor.

Birlik ve Beraberlik Mesajı

Seçim sonrası her iki aday da taraftarların çağrısına uyarak birlikte kürsüye çıktı ve tribünleri selamladı. Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın birbirlerine sarılması, birlik mesajı olarak değerlendirildi.

Aziz Yıldırım'dan Destek Sözü

Aziz Yıldırım, yaptığı konuşmada, "Sevgili Fenerbahçeliler, hepinize teşekkür ediyorum. İnşallah Ali Koç ve arkadaşları Fenerbahçe'yi şampiyon yaparlar. Biz de elimizden gelen desteği veririz. İyi ki varsınız, iyi ki Fenerbahçeliyiz," dedi.

Seçim Sonuçları

- Kullanılan oy sayısı: 27 bin 489

- Geçerli oy sayısı: 26 bin 947

- Ali Koç: 16 bin 464

- Aziz Yıldırım: 10 bin 483

Önceki Haber Fenerbahçe'de Olaylı Yarışı! Aziz Yıldırım Kongreyi Terk Etti
Sonraki Haber Filenin Sultanları Tayland'ı Mağlup Etti
Benzer Haberler