Yeni Köprü İnşaatı Hızla İlerliyor
Onikişubat ilçesi Döngel Mahallesi’nde başlatılan yeni köprü inşaatı hızla devam ediyor. 1982 yılında inşa edilen mevcut köprü, zamanla daralması ve deformasyonu nedeniyle ulaşımda ciddi aksamalara yol açıyordu. Bu nedenle, modern standartlara uygun yeni bir köprü inşa ediliyor. 22 metre uzunluğunda ve 10 metre genişliğinde olacak yeni köprü, hem mahalle sakinleri hem de bölgeyi ziyaret eden vatandaşların güvenli ve konforlu bir şekilde ulaşım sağlamasını hedefliyor. Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında köprünün ayakları ve tablasının inşası sürüyor. Projenin kısa sürede tamamlanması bekleniyor ve bu sayede Döngel Mahallesi’nin ulaşım altyapısı önemli ölçüde güçlenecek.
Döngel’in Turizm Potansiyeline Katkı Sağlayacak
Döngel Mahallesi, Kahramanmaraş’ın en önemli doğal güzelliklerinden biri olan Döngel Mağaraları’na ulaşım sağlayan bir güzergah üzerinde bulunuyor. Bu güzergah hem yerli hem de yabancı turistler tarafından yoğun olarak kullanılıyor. Yeni köprünün inşası sayesinde bölgeye erişim kolaylaşacak ve bu durum Döngel’in turizm potansiyeline önemli katkılarda bulunacaktır. Artan turist sayısı, yerel ekonomiyi de olumlu yönde etkileyecek.
“Mahallemiz İçin Büyük Kazanım”
Döngel Mahalle Muhtarı Ali Küpeli, projenin mahalle için büyük bir kazanım olduğunu belirterek Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel’e teşekkür etti. Küpeli, “1982 yılında yapılan köprümüz artık kullanılamaz hale gelmişti. Burası turistik bir bölge olduğu için mevcut köprü, hem darlığı hem de eski yapısı nedeniyle ihtiyaca cevap veremiyordu. Sağ olsun Büyükşehir Belediyemiz yeni köprümüzün yapımına başladı. Fırat Görgel Başkanımız başta olmak üzere emeği geçen herkese mahallemiz adına teşekkür ediyorum” dedi. Bu projeyle birlikte Döngel Mahallesi’nin gelişimi hız kazanacak ve bölge halkının yaşam kalitesi artacaktır.
