THY, İstanbul Havalimanı'ndan 38 Seferi İptal Etti
23-11-2024 00:30Türk Hava Yolları (THY), yarın beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul Havalimanı’ndan kalkışlı ve varışlı toplam 38 seferini iptal ettiğini duyurdu.
Türk Hava Yolları (THY), yarın beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul Havalimanı’ndan kalkışlı ve varışlı toplam 38 seferini iptal ettiğini duyurdu.
Alkol ve sigara satışı yapan işletmeler için güvenlik kamerası zorunluluğu genişletildi. İstanbul’daki işletmelere, 1 Ocak tarihine kadar bu sistemleri kurmaları gerektiği bildirildi.
Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolduktan 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi’nde cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın vahşi cinayetiyle ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Daha önce bulunan kanlı taş ve kanlı eldivenin ardından şimdi de olay yerinde kanlı bir merdiven tespit edildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Somali'de balistik füze ve uzay roketlerinin test edileceği bir uzay üssü kuracağını açıkladı. Somali hükümeti, yaklaşık 6 milyar dolarlık bu projeye onay verdi.
İstanbul'da birçok bebeğin ölümüne neden olduğu iddia edilen "Yenidoğan Çetesi" davasında 4. gün tamamlandı. Çetenin, bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek SGK'dan haksız kazanç sağladığı ve ihmallerle ölümlerine yol açtığı ileri sürülüyor. Davada 22’si tutuklu toplam 47 sanık yargılanıyor.
İzmir’in Selçuk ilçesinde 5 kardeşin yaşamını yitirdiği yangına ilişkin itfaiye raporu tamamlandı. Rapora göre, yangın, elektrikli sobanın devrilmesiyle başladı. Devrilen soba önce halıyı, ardından laminant parkeleri tutuşturdu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 49 ilde etkili olacak kuvvetli yağış ve fırtına nedeniyle sarı kodlu uyarı yayınladı. Özellikle Marmara Bölgesi’nde gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına etkisini gösterecek. Batı bölgelerinde şiddetli lodos nedeniyle çatı uçmaları ve soba zehirlenmelerine karşı vatandaşlar uyarıldı. Fırtına sebebiyle birçok deniz ulaşımı seferi de iptal edildi.
İzmir’in Seferihisar ilçesinde, silahlı çatışma ihbarına müdahale eden sivil polislere ateş açarak 3 polisi ağır yaralayan şüpheli M.S.Ç., emniyetteki ifadesinde “Sivil polisleri, aramızda husumet bulunan kişilerle karıştırdım” dedi.
Eski Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Başkanı Nasuh Mahruki, hakkında başlatılan soruşturma kapsamında tutuklandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından, Mahruki’nin sosyal medya paylaşımları nedeniyle "yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" ve "yargı organlarını alenen aşağılama" suçlarından soruşturma başlatılmıştı.
Kanada’dan gelen soğuk hava dalgası Türkiye’yi etkisi altına alıyor. Bugünden itibaren özellikle Marmara ve Ege bölgelerinde sağanak yağış ve kuvvetli lodos beklenirken, sıcaklıklar ülke genelinde 10-12 derece birden düşecek. Cumartesi günü ise bazı bölgelerde yağışların kara dönüşmesi olası.
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terörden arananlar listesinde gri kategoride yer alan Maoist Komünist Parti (MKP) mensubu Kadir Çelik’i, düzenlediği başarılı bir operasyonla bir Orta Doğu ülkesinde yakaladı.
İstanbul’da bebek acil hastalarını anlaşmalı özel hastanelere sevk ederek ölümlerine neden oldukları ve haksız kazanç sağladıkları iddiasıyla 47 sanığın yargılandığı davanın ikinci gününde çarpıcı itiraflar ortaya çıktı. Çete lideri Fırat Sarı’nın hemşiresi Hasan Basri Gök, mahkemede çete faaliyetlerine dair önemli detaylar paylaştı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik yürütülen 4 ayrı soruşturma kapsamında toplam 53 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Operasyonlar, Ankara merkezli olarak 12 ilde eş zamanlı başlatıldı.
İstanbul'da, yenidoğan acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelere yönlendirerek haksız kazanç elde ettikleri ve çok sayıda bebeğin ölümüne sebep oldukları iddia edilen 47 sanığın yargılandığı davanın ikinci gün duruşması devam ediyor. Çete lideri Fırat Sarı’nın duruşmaya kot ceketle katılması dikkat çekti.
İstanbul'da bebek acil hastalarını anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine yönlendirerek, haksız kazanç elde ettikleri ve bebek ölümlerine sebep oldukları iddia edilen 47 kişi bugün hâkim karşısına çıktı. Aralarında 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarının da bulunduğu şüphelilerle ilgili duruşma öncesinde adliye koridorlarında tansiyon yükseldi.
Eski tip ehliyetlerin yenilenmesi için verilen süre 31 Temmuz 2025’e kadar uzatıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada, vatandaşların işlemlerini rahatça tamamlayabilmesi için bu kararın alındığını duyurdu.
Hükümet, yasa dışı bahisle mücadele konusunda yeni bir adım atmaya hazırlanıyor. Şu an için para cezasıyla sınırlı olan yaptırımların, yeni yargı paketiyle birlikte hapis cezasını da kapsayacak şekilde genişletilmesi planlanıyor.
Türkiye’nin önde gelen meslek kuruluşlarından Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği Başkanı Yavuz Yılmaz ve Başkan Yardımcısı Süleyman Aydınalp, Bitlis Valisi Ahmet Karakaya’ya nezaket ziyaretinde bulundu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 8 il için sarı kodlu uyarı yayımlayarak vatandaşları olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olmaya çağırdı. Son tahminlere göre, yurdun büyük bölümünde yağışlı hava etkili olacak.
YouTuber olarak başladığı kariyerini boksta sürdüren Jake Paul, dünyaca ünlü boksör Mike Tyson ile ringde karşı karşıya geldi. 8 raund süren mücadelede kazanan taraf Jake Paul oldu.
Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde 4,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin saat 10.46'da ve 7 kilometre derinlikte gerçekleştiğini duyurdu. Sarsıntı, çevre illerde de hissedildi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde etkili olacak kuvvetli yağışlar ve yer yer fırtınalar için önemli bir uyarı yaptı. Özellikle hafta sonu Ege ve Akdeniz bölgelerinde sel ve su baskını riski artarken, vatandaşların tedbirli olması gerektiği belirtildi.
İzmir’in Selçuk ilçesinde meydana gelen trajik yangında, 5 çocuğunu kaybeden anne Melisa Sinem Akcan, gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 15 ilde yağış beklendiğini açıkladı. Yağışların ağırlıklı olarak yağmur ve sağanak şeklinde olacağı, Doğu Anadolu’nun yüksek kesimlerinde ise karla karışık yağmur ve kar yağışı görülebileceği belirtildi.