Cumhurbaşkanı Erdoğan 7 Üniversiteye Rektör Atadı
25-05-2024 12:00Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 7 üniversiteye rektör ataması yapıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 7 üniversiteye rektör ataması yapıldı.
Ankara'da etkili olan sağanak yağış sonrası caddeler ve yollar dereye döndü. Yenimahalle ilçesinde sağanak sonrası sel sularına kapılan iki yabancı uyruklu kardeşi vatandaşlar kurtardı. İki kardeşten biri kalp masajıyla hayata döndürüldü.
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Meclis'e gelmesi beklenen başıboş köpeklerle ilgili yasal düzenlemeye ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Erbakan, "Cenabı Allah’ın verdiği bir canı ancak Cenabı Allah alabilir. O bir insan da olsa, hayvan da olsa böyledir. Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına kesinlikle Yeniden Refah Partisi olarak karşıyız. Bu, inancımıza da insani değerlere de uygun olmayan bir davranıştır" dedi.
Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasında, tutuklu sanıklardan Arif Buğra Beşe ve Furkan Anıl Bahar tahliye edildi. Bahar, "9 buçuk yıldır çağrı merkezinde çalışıyorum, maddi durumumdan dolayı ek iş yaptım. Ayhan Bora'yı tanımıyorum, nasıl onun üyesi olayım?" diyerek savunma yapmıştı.
Sokaklardaki başıboş köpeklerle ilgili yapılacak düzenleme konusunda yeni gelişmeler yaşanıyor. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Önümüzdeki hafta veya daha sonraki hafta meclise gelmesi planlanıyor." dedi. Çelik, köpeklerin uyutulması konusundaki soruya ise, "Toplumda birbirine zıt çeşitli talepler var." şeklinde yanıt verdi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 15 şehir için sarı kodlu uyarı yayınladı. Bu kentlerde yaşayan vatandaşların, sağanak yağış ve fırtına nedeniyle dikkatli olmaları gerektiği belirtildi.
Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin 20'si tutuklu 61 sanığın yargılandığı davada duruşmalar devam ediyor. Duruşmada sanıkların talepleri dinlendi ve Ayhan Bora Kaplan tahliyesini talep etti.
Resmi Gazete'de yayımlanan yeni bir karar ile 'Seferberlik ve Savaş Hali Tüzüğü' yürürlükten kaldırılarak, yerine 'Seferberlik ve Savaş Hali Yönetmeliği' getirildi. Bu düzenlemeye göre, daha önce Bakanlar Kurulu kararıyla alınan seferberlik ve savaş hali ilanı kararı, artık Cumhurbaşkanı tarafından alınabilecek.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Emniyet Genel Müdürlüğünü hedef alan yapılanmasına yönelik soruşturmalar kapsamında 46 "mahrem imam" hakkında gözaltı kararı verdi. Bu şüphelilerden 44'ü yakalandı.
Milli Eğitim Bakanlığı, 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için başvuruları bugün başlattı. Elektronik ortamda alınacak başvurular, 31 Mayıs'a kadar sürecek.
Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturmasında gözaltına alınan Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik'in yerine Yavuz Doğan atandı. Soruşturma kapsamında Murat Çelik'in yanı sıra Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Gökay Öner ve Müdür Yardımcısı Şevket Demircan da görevden uzaklaştırıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı, 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için başvuru duyurusunu yayımladı. Başvurular, 20-31 Mayıs 2024 tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre, 28 Şubat davası hükümlülerinin kalan cezaları kaldırıldı. Bu af, hükümlülerin sağlık sorunları nedeniyle gerçekleştirildi.
2014 yılındaki Kobani eylemlerine ilişkin görülen dava sonuçlandı. Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Aynı davadan yargılanan Altan Tan ve Ayhan Bilgen ise beraat etti. Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve 108 sanığın yargılandığı davanın 18 sanığı tutuklu, 18'i tutuksuz, 72'si ise firari durumda bulunuyor.
Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında yeni gelişmeler yaşandı. Gizli tanık S.S.'nin ifadeleri üzerine, bu sabah Ankara'da 3 sivil ve 1 komiser daha gözaltına alındı. Böylece, soruşturma kapsamında gözaltı sayısı 8'e yükseldi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, yapılan açıklamada, "Serdar Sertçelik'in yasa dışı yollarla yurt dışına kaçırılması olayına karıştıkları iddia edilen 3 sivil şahıs ve 1 komiser gözaltına alındı" ifadelerini kullandı.
Yeni evlenecek çiftler ve evini baştan sona yenilemek isteyenler için harika fırsatlar burada!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, oda ve borsa başkanlarına yeşil pasaport verileceğini duyurdu. Bu karar, iş dünyası temsilcilerinin uzun süredir vize sorunlarına yönelik çözüm beklentilerine yanıt olarak geldi.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, mülakat sisteminin kaldırılması konusunun gündemlerinde olmadığını belirtti. Bakan Tekin, öğretmenlere yönelik şiddeti engellemek amacıyla getirilecek ceza artışlarına ilişkin yasal düzenlemeler hakkında da bilgi verdi.
Balıkesir'de bulunan insan kemiklerinin, kaybolan ekonomist Korhan Berzeg'e ait olduğu DNA testleriyle doğrulandı. 83 yaşındaki Berzeg, İstanbul'dan tatil için geldiği Balıkesir'in Gönen ilçesinde 17 Haziran 2023'te kaybolmuş ve aradan geçen 316 gün sonra ölü olarak bulunmuştu.
Yargıtay'da gerçekleştirilen başkanlık seçimleri, 37. tur oylama sonrasında sonuçlandı. Yargıtay üyeleri, 4 yıl süreyle görev yapacak yeni başkanlarını belirlemek üzere sandık başına gitti. Uzun süren bir oylama maratonunun ardından, 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez, 193 oy alarak Yargıtay Başkanı olarak seçildi. Mevcut başkan Mehmet Akarca ise 103 oyda kaldı.
İsveç'in Malmö şehrinde düzenlenen 68. Eurovision Şarkı Yarışması'nı İsviçre temsilcisi Nemo, "The Code" adlı şarkısıyla kazandı. Oylama sonuçlarına göre, İsviçreli sanatçı rakiplerini geride bırakarak yarışmanın galibi oldu.
Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, güneş yüzeyinde meydana gelen patlamalar sonucu oluşan jeomanyetik fırtına aktivitelerinin Türkiye'deki iletişim sistemlerini nasıl etkileyebileceği konusunda açıklamalarda bulundu. Sayan, bu tür fırtınaların uydu haberleşme sistemlerini ve elektrik şebekelerini olumsuz etkileyebileceğini belirtti.
2024 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Hollanda'yı temsil edecek olan Joost Klein, İsrailli rakibi Eden Golan'a öncelik tanındığı gerekçesiyle tepki gösterdikten sonra yarışmadan diskalifiye edildi. İddialara göre, Klein, provalar sırasında şarkısının geçiştirilmesine öfkelenerek arenada fiziksel bir kavga başlattı. Bu olay sonucunda Avrupa Yayın Birliği (EBU), Klein'ın yarışmadan diskalifiye edildiğini duyurdu.
Türkiye'nin çeşitli illerinde, özellikle İstanbul ve Kocaeli merkezlerinde, toplam 7 ilde organize suç örgütlerine yönelik geniş çaplı operasyonlar gerçekleştirildi. Bu operasyonlarda, birbirleriyle düşman olan iki örgüt dâhil olmak üzere toplam 60 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı ve yerel polis birimlerinin koordinasyonu ile düzenlendi.